ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασύλληπτες εικόνες καταστροφής στην Εύβοια (βίντεο)

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Ασύλληπτες εικόνες καταστροφής στην Εύβοια (βίντεο)

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες καταστροφής από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στα social media εμφανίζει τις φλόγες να φτάνουν κυριολεκτικά έως τη θάλασσα δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

 

View this post on Instagram

A post shared by Ghetto Magazine (@ghettomag_)

Εως τις 8:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι φλόγες στην Εύβοια συνέχιζαν με αμείωτο ρυθμό το καταστροφικό τους έργο, ενώ άλλα πέντε άτομα είχαν απεγκλωβιστεί με ασφάλεια από το Λιμενικό Σώμα από παραλία στην περιοχή Ροβιές Ευβοίας. Η μεταφορά των πολιτών έγινε από πλωτό σκάφος αλλά και όχημα του Λιμενικού, ενώ τα πέντε άτομα έχουν ήδη φτάσει σε Αιδηψό και Ήλια Ευβοίας.

Οι ενισχυμένες εναέριες δυνάμεις -κατά περιόδους ακόμα και 7 αεροπλάνα και ελικόπτερα- καλούνται να δώσουν τη μάχη σε τρία βασικά μέτωπα ενώ από τη στιγμή που οι φλόγες έχουν κάψει χθες Σηπιάδα και Χρόνια και σήμερα τις Ροβιές, πλέον δεν έχει απομείνει τίποτα στο μεσοδιάστημα παρά μόνο θάλασσα.

Έτσι το σύνολο των δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά τα οποία παραμένουν κυκλωμένα από τις φλόγες.

Η μάχη, τώρα, δίδεται κοντά στο χωριό Κουρκουλοί καθώς η φωτιά κύκλωσε το χωριό και το προσπέρασε ακολουθώντας μία πορεία προς το χωριό Σκεπαστή που, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, «αν δεν μπορέσουμε με το φως της μέρας να την σταματήσουμε σε αυτό το σημείο και σύμφωνα με τις συνθήκες που θα επικρατούν τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα μπορεί να φτάσει στο Αιγαίο».

Αυτή την ώρα ένας μεγάλος όγκος από πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας δίνουν μία πραγματική μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες.