Πέθανε ο Γιώργος Λεβεντογιάννης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης. Την είδηση δημοσιοποίησε με ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1961 στην εφημερίδα “Ανεξάρτητος Τύπος” ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε στις εφημερίδες “Δημοκρατική Αλλαγή”, “Σημερινά”, όπου έγινε διευθυντής σε ηλικία 29 ετών και από το 1967 έως το 1985 στην “Ακρόπολις”, στην οποία διετέλεσε διευθυντής από το 1975. Μετά την Ακρόπολη θα ακολουθήσει η διεύθυνση της εφημ. “Έθνος”.

Το 1992 αναλαμβάνει διευθυντής Ειδήσεων του Τ/Σ “Mega Channel”, και αμέσως μετά γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και ειδικός σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Είχε συγγράψει το βιβλίο “Προβλήματα Ελευθεροτυπίας”.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ προστίθεται: «Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είχε μία λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες και αποκλειστικότητες. ‘Αριστος γνώστης του επαγγέλματός μας, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά τόσο στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός αλλά δίκαιος, ανέδειξε πλήθος νεώτερων συναδέλφων στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ανέλιξης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Ρένα, τα παιδιά του και ιδιαίτερα την κόρη του Κατερίνα, η οποία συνεχίζει στα βήματα του πατέρα της και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Γιώργου Λεβεντογιάννη θα γίνει τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, στις 18:30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT