Κορωνοϊός: 2.800 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 192 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 2.800 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 192 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 2.800 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 12 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 192 ασθενείς.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 105.525 τεστ, με τη θετικότητα να φτάνει το 2,65%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 2.856 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 192. Μία εβδομάδα πριν, την Πέμπτη 29 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν 2.696 κρούσματα και εννέα θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 157 ασθενείς.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.026 θάνατοι στη χώρα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 506.672. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 192 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.829 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες Τετάρτη 193 (ημερήσια μεταβολή -5.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 175 ασθενείς.

Γεωγραφική κατανομή

Από το σύνολο των 2.800 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 16 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Η κατανομή των 2.784 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Κορωνοϊός: 2.800 νέα κρούσματα, 12 θάνατοι, 192 διασωληνωμένοι-1
Πηγή: ΕΟΔΥ

Μίνι – lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθενται οι περιφερειακές ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, οι οποίες και μεταφέρονται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Στο «πορτοκαλί» Ρόδος και Ίος

Σημειώνεται επίσης ότι οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ιος) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) με αυξημένη επιτήρηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.

Καλούνται οι κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών σε πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σημειώνεται πως λόγω της εμπλοκής του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στη διαχείριση των πυρκαγιών, σήμερα η ενημέρωση γίνεται γραπτώς.

Τελευταίες ειδήσεις

Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη – Αδιάκοπη μάχη σε Εύβοια, Ηλεία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή