ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο πυροσβέστες, εκτός κινδύνου οι άλλοι δύο

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τους τέσσερις εθελοντές δασοπυροσβέστες που διακομίστηκαν στο ΚΑΤ στις 5 Αυγούσου

Φωτιές: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο πυροσβέστες, εκτός κινδύνου οι άλλοι δύο

Με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύονται στο ΚΑΤ δύο δασοπυροσβέστες, ενώ οι άλλοι δυο ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του ΓΝΑ ΚΑΤ έχει ως εξής:

Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

  • Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.
  • Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Επίσης, Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε νωρίτερα το πρωί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Τέλος, άνδρας 38 ετών από την Ηλεία, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Τελευταίες ειδήσεις