Στην κηδεία του εθελοντή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην κηδεία του εθελοντή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Ανω Λιόσια, η κηδεία του εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τρόπο τραγικό, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε προσπάθειες κατάσβεσης μιας εκ των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.

Ο 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης βρήκε τραγικό θάνατο στις 6 Αυγούστου, όταν αποκολλήθηκε καλώδιο από κολόνα ρεύματος στο πύρινο μέτωπο που ήταν εκείνη την ημέρα σε εξέλιξη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Βασίλης Φιλώρας άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση, την Παρασκευή. Η πρώτη πολίτης της χώρας έφθασε στον ναό κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι. Υπενθυμίζεται ότι με κυβερνητική απόφαση η κηδεία του 38χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έγινε δημοσία δαπάνη ως ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της εισηγητικής του τοποθέτησης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες το μεσημέρι, σημείωσε ότι αποφασίστηκε η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και στα παιδιά του Βασίλη Φιλώρα: «Ηταν το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε. 
Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή