Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Kελσίου

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς Kελσίου

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα κορυφωθεί το νέο κύμα ζέστης, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Έντονο αίσθημα δυσφορίας θα δημιουργηθεί και πάλι, ιδίως στα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά της χώρας. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο Πέμπτη και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, όταν οι θερμοκρασίες φαίνεται πλέον να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν επίσης σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Ρόδο τους 38-39 βαθμούς, στην Κρήτη τους 39-41 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, σήμερα, τις θερμές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως, ορεινά ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ /ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή