«Κοπέρνικος» για Εύβοια: Η καμένη έκταση μπορεί να φτάσει τα 700.000 στρέμματα

«Κοπέρνικος» για Εύβοια: Η καμένη έκταση μπορεί να φτάσει τα 700.000 στρέμματα

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από την καταγραφή του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος «Κοπέρνικος» στην Εύβοια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από την καταγραφή του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος «Κοπέρνικος» (EFFIS) στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα δεδομένα, η καμένη έκταση εκτιμάται σε 507.950 στρέμματα, ενώ υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700.000 στρέμματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά. Η δεύτερη από πλευράς μεγέθους καμένων εκτάσεων είχε εκδηλωθεί το 2007 στην περιοχή Παλαιοχώρι-Ανδρίτσαινα Ηλείας και είχε καταστρέψει 448.410 στρέμματα, ενώ η τρίτη σημειώθηκε στο Βαλτέτσι Αρκαδίας και κατέκαψε 443.280 στρέματα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγραφές της Πυροσβεστικής, οι πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 δεν θεωρούνταν ενιαίο μέτωπο. Εχουν καταγραφεί σαν τρεις διαφορετικές, διακριτές πυρκαγιές με διαφορετικά αίτια κλπ.

«Κοπέρνικος» για Εύβοια: Η καμένη έκταση μπορεί να φτάσει τα 700.000 στρέμματα-1

Σύμφωνα με το σύστημα EFFIS, η καμένη έκταση στα όρια Ηλείας-Αρκαδίας υπολογίζεται σε 150.150 στρέμματα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιές στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθεί με 111.120 καμένα στρέμματα η φωτιά στη Λακωνία (στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου) και στην τέταρτη θέση η πύρινη λαίλαπα στην Αττική που αποψίλωσε –σύμφωνα με το EFFIS- 84.540 στρέμματα δάσους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή