«Λουκέτο» σε άλλες 29 επιχειρήσεις το Σάββατο για παράβαση των μέτρων

«Λουκέτο» σε άλλες 29 επιχειρήσεις το Σάββατο για παράβαση των μέτρων

Για τις 184 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 170.000 ευρώ σε μια μέρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα ύψους 171.050 ευρώ επιβλήθηκαν το Σάββατο και 29 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας τους μετά την καταγραφή 184 περιπτώσεων παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 217.733 ελέγχους. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (111.245).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος», επισημαίνεται σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή