Μ. Θεοδωρίδου: Εκκληση για εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών

Μ. Θεοδωρίδου: Εκκληση για εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών

Έκκληση στους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών απηύθυνε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπ. Υγείας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση στους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών απηύθυνε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπ. Υγείας. 

Η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε την σύσταση για εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, τόσο για την δική τους προστασία όσο και των οικείων τους. Και τόνισε ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν από τον ιό και πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Επανέλαβε την ασφάλεια των εμβολίων και εξήγησε ότι ο καλύτερος σύμβουλος των γονιών είναι ο παιδίατρος, που θα τους συμβουλεύσει και έχει χορηγήσει όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους, τα οποία, 

«Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι οι συνήθεις των ήπιων συμπτωμάτων και οι παρενέργειες του μυοκαρδίου είναι εξαιρετικά σπάνιες (12,6 περιπτώσεις στο 1 εκατ.) ενώ υπερδεκαπλάσιος είναι ο κίνδυνος λοίμωξης από τον κορωνοϊό», είπε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

«Μετά τις διακοπές, με το άνοιγμα των σχολείων και με τη συνεργασία του παιδιάτρου πρέπει να μπει στον προγραμματισμό ο εμβολιασμός των παιδιών».

Αναφορικά με την τρίτη ενισχυτική δόση αναφέρθηκε σε μελέτες που περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπου φαίνεται ότι μετά τους έξι μήνες το επίπεδο των αντισωμάτων από τον εμβολιασμό φθίνει.
 
Ο ΠΟΥ, είπε, υπενθύμισε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί εμβολιασμό σε κάθε γωνιά της γης, ζητώντας παύση τρίτης δόσης για δύο μήνες, ώστε να εμβολιαστεί το 10% πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα.

Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Μιλώντας για τις κατηγορίες πολιτών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και αναμένεται να κριθεί απαραίτητη η τρίτη δόση, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε τους ανοσοκατεσταλμένους, ασθενείς με μειωμένη ανοσολογική απόκριση καθώς και εργαζόμενους που είναι  εκτεθειμένοι σε υψηλό ιικό φορτίο , όπως οι υγειονομικοί, 

Η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, είπε, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή