ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγιορκίνης: Οι βλάβες που προκαλεί ο COVID στους πνεύμονες των ανηλίκων

Επισήμανε ότι «με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση»

Μαγιορκίνης: Οι βλάβες που προκαλεί ο COVID στους πνεύμονες των ανηλίκων

Με εικόνες από αξονικές τομογραφίες, τις οποίες ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης επισημαίνει την έκταση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο κορωνοϊός, ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα. 

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών έναντι του ιού, αναφέροντας ότι: «Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!»

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης ανήρτησε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας από αυτούς δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου», αναφέρει.