Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή τέθηκαν δέκα εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε αναστολή τέθηκαν δέκα εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές

Από τους συνολικά 1034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προχώρησαν σε επιτόπιους ελέγχους στις 19 Αυγούστου, σε συνολικά 18 δομές (εννέα Μονάδες Φροντίδας Ηλικιμένων και άλλες 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό).

Συγκεκριμένα σε σύνολο 1.034 εργαζομένων: οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους Επιθεωρητές-Ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.

Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών. Από τους συνολικά 1034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή της Αττικής κυμαινόταν από 75% (1 Δομή) έως και 100% (3 Δομές) και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από 87,91% έως και 100% (1 Δομή)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή