Φωτιά στα Βίλια: 299 πυροσβέστες με 61 Ρουμάνους και δεκάδες οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεση

Φωτιά στα Βίλια: 299 πυροσβέστες με 61 Ρουμάνους και δεκάδες οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεση

Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός και εθελοντές πυροσβέστες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Βίλια, την προηγούμενη Δευτέρα. Στο σημείο επιχειρούν εκατοντάδες πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και οι δυνάμεις της Ρουμανίας.

Αναλυτικότερα, 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία, βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο. 

Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης⇒ Φωτιά στην Κάρυστο: Μηνύματα 112 για εκκένωση δύο οικισμών

Αναφορικά με τη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας, στους κατοίκους δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες και οι παραπάνω κινήσεις είχαν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.  

Στο σημείο, βάσει νεότερης ενημέρωσης, επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, ήδη, με το πρώτο φως της ημέρες ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή