Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας

Νέα πυρκαγιά στα Βίλια, μετά το πολυήμερο θρίλερ τα προηγούμενα 24ωρα - Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι, μετά την αναζωπύρωση που υπήρξε το μεσημέρι

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Upd. 16.40. Αντιμέτωπες με δύο μεγάλες φωτιές είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας η Πυροσβεστική. 

Το πρώτο μέτωπο αφορά τα Βίλια Αττικής, όπου μετά τη μεγάλη μάχη των τελευταίων 24ωρων, ξέσπασε νέα πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα, ενώ το έργο κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.  

Περίπου στη μια το μεσημέρι εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 καλώντας τους πολίτες στα Βίλια να εκκενώσουν προς Ψάθα, και από τον Προφήτη Ηλία προς Μάνδρα. 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή Κάζα, οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη αυτή τη στιγμή να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τους οποίους επικαλείται η ΕΡΤ, υπάρχουν ζημιές σε τουλάχιστον πέντε σπίτια στον οικισμό Προφήτη Ηλία.

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας-1
AP Photo/ Thanassis Stavrakis

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας-2
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας-3
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Φωτιές: Πύρινα μέτωπα σε Βίλια και Μαρμάρι Ευβοίας-4
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα, δίνοντας μάχη προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά τα σπίτια, αλλά και να μην προσεγγίσει το μέτωπο σε περιοχές που δεν κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεως (πρατήριο καυσίμων Avin-Cyclon), στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην οδό Αγ. Γεωργίου από τον οικισμό Παλαιοχώρι προς τον Αγ. Γεώργιο και τη Θήβα.
  • στην Οινόη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
  • Στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών και Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.
  • Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού και την Επαρχιακή Οδό Βιλίων – Αλεποχωρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.
  • Στη συνέχεια της οδού Αγίου Γεωργίου, από την Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων (ταβέρνα Κρύο Πηγάδι) προς τον οικισμό Αγίου Γεωργίου.
  • Στη Λεωφόρο Κιθαιρώνος στο ρεύμα προς Βίλια.

Στο μέτωπο επιχειρούν και πυροσβέστες από την Πολωνία, καθώς και από τη Ρουμανία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στα Βίλια: Μια προφητική επιστολή για τη μεγάλη καταστροφή

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαρμάρι

Το δεύτερο μέτωπο εντοπίζεται στο Μαρμάρι του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, ενώ λίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική την κατέγραφε ως οριοθετημένη. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε αναζωπύρωση κοντά στις περιοχές του Φυγιά, του Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είχε οριοθετηθεί εκ νέου. Κατά την ΕΡΤ, ενδέχεται να υπάρχουν μικρές ζημιές σε εξωτερικούς χώρους κατοικιών.

Νωρίτερα, στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή