Φωτιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη: Άρχισε ο καθαρισμός των καμένων εκτάσεων και τα αντιπλημμυρικά έργα

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη: Άρχισε ο καθαρισμός των καμένων εκτάσεων και τα αντιπλημμυρικά έργα

Έργα υλοτομίας ξεκίνησαν στις περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έργα υλοτομίας ξεκίνησαν στις περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δημαρχείο Ιστιαίας Αιδηψού, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, στελέχη του Δασαρχείου και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εταιρίας ΜΕΤΚΑ που στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης χρηματοδοτεί τα έργα, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών υλοτόμων της Εύβοιας (που ανέλαβαν την εκτέλεση του έργων υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου) και ομάδα ειδικών επιστημόνων (κυρίως δασολόγοι και καθηγητές Ορεινής Υδρονομίας) με επικεφαλής τον Δασολόγο- Περιβαλλοντολόγο, σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Βάρρα.

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη: Άρχισε ο καθαρισμός των καμένων εκτάσεων και τα αντιπλημμυρικά έργα-1

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήδη έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική αναγνωριστική μελέτη και στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να υλοποιηθούν οι επιμέρους μελέτες που εκπονούνται με ταχείς ρυθμούς αυτή τη στιγμή.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή και θα ακολουθήσει η αναδάσωση, καθώς -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- σύμφωνα με τους επιστήμονες που βρίσκονται στις καμένες περιοχές και καταγράφουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις εκτάσεις από τις οποίες πέρασε η πυρκαγιά, αρκετά σημεία δεν έχουν καεί ολοσχερώς και θα υπάρξει φυσική αναγέννηση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, όπως φαίνεται και από φωτογραφικό υλικό, μεγάλα κομμάτια του δάσους έχουν μείνει ανέγγιχτα.

Όπως φαίνεται και από φωτογραφικό υλικό, μεγάλα κομμάτια του δάσους έχουν μείνει ανέγγιχτα και «αφού η φύση ηρεμήσει και κάνει τη δουλειά της, τότε θα προχωρήσουμε και στην αναδάσωση», έλεγαν χαρακτηριστικά επιστήμονες τους οποίους επικαλούνται οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη: Άρχισε ο καθαρισμός των καμένων εκτάσεων και τα αντιπλημμυρικά έργα-2

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή