Εξαδάκτυλος: Μέσα σε μία εβδομάδα έξι άνθρωποι, ηλικίας 18-39 ετών, κατέληξαν από κορωνοϊό

Εξαδάκτυλος: Μέσα σε μία εβδομάδα έξι άνθρωποι, ηλικίας 18-39 ετών, κατέληξαν από κορωνοϊό

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής. Έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε μία εβδομάδα έξι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 έως 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι «στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους».

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σαφής. Έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

«Οι αριθμοί αργά, αλλά σταθερά αυξάνονται», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ εχθές η Ελλάδα κατέγραψε «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 4.608 νέες μολύνσεις. 

Διαβάστε επίσης⇒Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε «lockdown» για τους ανεμβολίαστους

Ειδικά για τους 32 πολίτες που κατέληξαν από την Covid-19 εχθές, ο ίδιος είπε πως ήταν ανεμβολίαστοι. «Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι», συμπλήρωσε. «Έχουμε ένα κομμάτι πληθυσμού που πεισματικά λέει ότι θέλει να ακούει μόνον δοξασίες και όχι τους επιστήμονες. Αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχουμε διαρκώς νέες μεταλλάξεις», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εντατική βρίσκεται με κορωνοϊό και ένα παιδί 12 ετών.

Ως προς την κατάκτηση του τείχους ανοσίας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «δυστυχώς, κάθε φορά ο ιός μας βάζει ψηλότερα τον πήχη»

Τώρα, όπως ανέφερε, απαιτείται 80-85% ποσοστό εμβολιασμού και διαβεβαίωσε πως «κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται δεν είναι σε πειραματικό στάδιο».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή