Αρνητικός ο δήμος Μετεώρων στην «προσφυγοπούλα Αμάλ»

Αρνητικός ο δήμος Μετεώρων στην «προσφυγοπούλα Αμάλ»

Η κούκλα-μαριονέτα επρόκειτο να περάσει από την περιοχή των Μετεώρων στις 29/8

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο δήμος Μετεώρων σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό δρώμενο της «Μικρής Αμάλ», της κούκλας-μαριονέτας με τη μορφή νεαρής προσφυγοπούλας, η οποία περνάει από 70 πόλεις της Ευρώπης και επρόκειτο να περάσει και από την περιοχή των Μετεώρων στις 29/8.

Σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την «Αίτηση για το καλλιτεχνικό έργο “The Walk” (μαριονέτα Αμάλ) – άδεια πεζοπορίας και κινηματογράφησης στη θέση Μεσοχώρι στο Καστράκι», «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 όχι και 5 ναι.

Σημειώνεται ότι η Αμάλ είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company και αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Η Αμάλ; Μουσουλμάνα, προτεστάντισσα, παγανίστρια…

Η Μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε». Η «μικρή Αμάλ» μπορεί να διανύσει 8.000 χλμ. και να περάσει από 70 πόλεις μέχρι τον τελικό της προορισμό ανάμεσά τους και τα γειτονικά, στην Καλαμπάκα, Τρίκαλα αλλά η μόνη αντίσταση που συνάντησε μέχρι στιγμής ήταν το στοπ του δήμου Μετεώρων.

Όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου, ο σοβαρότερος λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν πως, σύμφωνα με τον δήμο Μετεώρων, θα αποτελούσε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού. Αντίθετα η μεγαλύτερη ένσταση που φάνηκε να υπάρχει ήταν η «προέλευση» της Αμάλ και οι «πραγματικές προθέσεις» των διοργανωτών του έργου, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT