Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Σε τέτοιο βαθμό που είναι πιθανό οι ένστολοι που καλούνται να διεξάγουν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά της COVID-19 να είναι ανεμβολίαστοι.

Οι επικεφαλής των Σωμάτων πάντως αισιοδοξούν ότι ο ρυθμός των νέων εμβολιασμών του προσωπικού θα αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα μετά τη λήξη των καλοκαιρινών αδειών. 

Στην Ελληνική Αστυνομία, που είναι κατά κύριο λόγο αυτή που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται –σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ» – στο 58%.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%. 

Στην Αττική πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ», μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%. Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Αμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι’ αυτά.

Χθες, τον γύρο του Διαδικτύου έκανε βίντεο που δημιούργησε εν ενεργεία αστυνομικός και απευθύνεται σε διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ σε περίπτωση επεισοδίων κ.λπ. Προ μηνός είχε δημοσιοποιήσει και άλλο βίντεο με μηνύματα κατά του εμβολιασμού. Εις βάρος του διεξάγεται ΕΔΕ. Περισσότερο ικανοποιητική είναι η πορεία των εμβολιασμών στο Λιμενικό Σώμα. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Κ» το γραφείο Τύπου του Σώματος έκανε γνωστό ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων ανέρχεται στο 64,5%. Στην Πυροσβεστική, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται στο 53%. Την 30ή Ιουλίου 54 πυροσβέστες τέθηκαν εκτός ΕΜΑΚ καθώς δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό, όπως όριζε παλαιότερη διαταγή του αρχηγού του Σώματος Στέφανου Κολοκούρη. Οπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αρκετοί απ’ αυτούς ήταν αρνητές του εμβολίου, ενώ ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους από αμέλεια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή