Τετραήμερο εξερεύνησης του Μεσολογγίου

Τετραήμερο εξερεύνησης του Μεσολογγίου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα περπατήσετε στα στενά, από τα οποία κάποτε περνούσε ο Τρικούπης και ο Παλαμάς· θα δοκιμάσετε αυγοτάραχο και θα μυηθείτε στη διαδικασία παραγωγής του· θα παρατηρήσετε αργυροπελεκάνους στην καθημερινή τους διαδρομή από την Κλείσοβα στο Αιτωλικό· θα απολαύσετε μια «γαϊτοβόλτα» στη μοναδικής ομορφιάς λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Αυτές είναι μόνον μερικές από τις προτάσεις της ομάδας «Messolonghi by locals» για να αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι συμμετέχοντας στο 3ο ομώνυμο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η διοργάνωση, που ξεκινάει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, περιλαμβάνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων που άπτονται της ιστορίας, της λαογραφίας, του φυσικού περιβάλλοντος και της τέχνης. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την τοπική και πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Αντώνης Λαμπρόπουλος, συντονιστής των εκδηλώσεων, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο https://messolonghibylocals.com/. Οπως μας αποκαλύπτει, ήδη ορισμένες δραστηριότητες είναι «sold out». «Οι θέσεις για την αρχιτεκτονική περιήγηση στην πόλη, για την αστροπαρατήρηση και για τις γαϊτοβόλτες έχουν ήδη εξαντληθεί», λέει ο ίδιος, που βλέπει χρόνο με τον χρόνο το φεστιβάλ να κερδίζει έδαφος. «Κατά κανόνα οι συμμετέχοντες είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που θέλουν να ανακαλύψουν εκ νέου τους θησαυρούς της πατρίδας τους, αν και φέτος δεχόμαστε εξίσου τηλεφωνήματα από κόσμο που ζει στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Λευκάδα και σκοπεύει να έρθει στο Μεσολόγγι για το φεστιβάλ». 

Τετραήμερο εξερεύνησης του Μεσολογγίου-1

Ολα ξεκίνησαν το 2018 από δύο νέους Μεσολογγίτες, τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο και την Κύρα Παπανικολάου, οι οποίοι έπειτα από τις σπουδές τους, επέστρεψαν στη γενέτειρά τους και θέλησαν να αναδείξουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ετσι, έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα πολιτιστικής διαχείρισης «Start», προτείνοντας τη χαρτογράφηση της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου. Ξεκίνησαν τη δράση τους έχοντας ως έδρα τη γνωστή ως «πλατεία Κέννεντυ» της πόλης, που εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης και ζυμώσεων, σε ένα… Local Hub. «Αρχικά οργανώσαμε εργαστήρια φωτογραφίας και χαρακτικής, μέσα από τα οποία μας γνώρισαν οι κάτοικοι, πολλοί εκ των οποίων με τη σειρά τους εντάχθηκαν στο δίκτυο εθελοντών προσφέροντας νέα εργαστήρια βάσει της δικής τους τεχνογνωσίας, οπότε άνοιξε ακόμα περισσότερο η ομπρέλα των δραστηριοτήτων μας…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή