Μακρή: Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση

Μακρή: Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση

Στα σχολεία θα ισχύσουν νέα πρωτόκολλα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφέτος τα μέτρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς υπάρχει και το πρόσθετο μέτρο που είναι ο εμβολιασμός», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω επιδημιολογικής έξαρσης.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία από το φθινόπωρο, απάντησε ότι η επιθυμία του υπουργείου είναι η διά ζώσης εκπαίδευση: «Δεν θα επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση γιατί υπάρχει ο εμβολιασμός», είπε, για να προσθέσει ότι δεν αποκλείεται ως μέτρο να εφαρμοστεί σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παιδιά που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες. «Αν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υπάρχει αριθμός κρουσμάτων ή μορφή νόσησης που επιβάλλει να ληφθούν κι άλλα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν μαζί με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων», τόνισε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με της επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τα μέτρα που θα μπουν άμεσα σε ισχύ στα σχολεία θα ανακοινωθούν έγκαιρα ώστε να είναι ενήμεροι μαθητές και γονείς.

Η ίδια επισήμανε ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό 20%-25% των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να ληφθούν και για αυτούς μέτρα, όπως το rapid test που θα κληθούν να κάνουν με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα

Για τις αντιδράσεις περί του κόστους, υπογράμμισε ότι υπάρχει η λύση του δωρεάν εμβολιασμού, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απάντησε ότι αναμένεται να αναρτηθούν, όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή