Βάσεις 2021: Σημαντική άνοδος σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές – Μεικτή εικόνα στο τέταρτο πεδίο

Βάσεις 2021: Σημαντική άνοδος σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές – Μεικτή εικόνα στο τέταρτο πεδίο

Ένας στους τρεις υποψηφίους του Γενικού Λυκείου έμεινε εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνολικά 25.014 υποψήφιοι και δύο στους τρεις υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ, δηλαδή 10.584 υποψήφιοι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας στους τρεις υποψηφίους του Γενικού Λυκείου έμεινε εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνολικά 25.014 υποψήφιοι και δύο στους τρεις υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ, δηλαδή 10.584 υποψήφιοι.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2021: Τα αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Η εφαρμογή, για πρώτη χρονιά, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) άφησε 17.762 κενές θέσεις, δημιουργώντας 100 τμήματα με αριθμό εισακτέων μικρότερο των 20. Στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης δεν εισήχθη κανείς υποψήφιος από το Γενικό Λύκειο. Η χαμηλότερη βάση ήταν 7.141 μόρια στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Κοζάνης.

Η γενική τάση στη διαμόρφωση των βάσεων ήταν ανοδική εκτός από το 1ο Πεδίο, όπου σημειώθηκε άνοδος μόνο στις πολύ υψηλόβαθμες σχολές. Οι Πολυτεχνικές Σχολές κινήθηκαν ανοδικά, όπως, αναμενόταν. Οι Ιατρικές Σχολές αποκατέστησαν μέρος των μορίων που είχαν παλαιότερα, σημειώνοντας σημαντική άνοδο, πάνω από 700 μόρια στην Αλεξανδρούπολη. Στο 4ο Πεδίο η εικόνα είναι μεικτή με κάποιες σχολές να σημειώνουν άνοδο και κάποιες πτώση.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Βάσεις 2021: Σχεδόν 57.000 υποψήφιοι εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση

Οι εκτιμήσεις μας για τις βάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με την απόκλιση από την εκτίμηση της βάσης σε 175 τμήματα να είναι μέχρι 1%, δηλαδή 200 μόρια.

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής των 450 τμημάτων

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή