ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Πολύ επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα – Να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ

Παγώνη: Πολύ επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα – Να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12

Για τον μεγάλο κίνδυνο της μετάλλαξης Δέλτα, την προσπάθεια οικοδόμησης του τείχους ανοσίας στη χώρα καθώς και για τον εμβολιασμό των υγειονομικών έκανε λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» τόνισε. 

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ σήμερα

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία.»

Αναφορικά με το τείχος ανοσίας, η κ. Παγώνη επισήμανε πως η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στο 70%, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται τουλάχιστον 80% προκειμένου να χτιστεί.

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», τόνισε, διότι όπως είπε άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

Από την άλλη, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί

Δήλωσε επίσης πως η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται  να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε. 

«Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια» υπογράμμισε, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Μπουρλά.