Φωτιές – Meteo: Κάηκε το 16% των δασών στην Αττική

Φωτιές – Meteo: Κάηκε το 16% των δασών στην Αττική

Το 16% των δασών της ηπειρωτικής Αττικής εκτιμάται ότι κάηκαν το καλοκαίρι κατά τις φωτιές σε Σχίνο, Βαρυμπόμπη, Κερατέα και Βίλια, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 16% των δασών της ηπειρωτικής Αττικής -δηλαδή περίπου το ένα έκτο του συνόλου- εκτιμάται ότι κάηκαν το καλοκαίρι κατά τις φωτιές σε Σχίνο, Βαρυμπόμπη, Κερατέα και Βίλια, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αξιοποιώντας τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές, οι πυρκαγιές υπολογίστηκε ότι έκαψαν περίπου 240.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις, ποσοστό που αναλογεί στο 16%, περίπου, των συνολικών δασικών εκτάσεων του νομού, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται με πράσινες αποχρώσεις οι δασικές περιοχές του νομού, ενώ οι κόκκινες καμπύλες περικλείουν τις περιοχές που κάηκαν στις τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές. 

Φωτιές – Meteo: Κάηκε το 16% των δασών στην Αττική-1
Πηγή: meteo.gr

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μετά τις πυρκαγιές έρχονται οι πλημμύρες

Στάχτη το ένα τρίτο των δασών στην Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με άλλη ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το ένα τρίτο των δασών στην Εύβοια καταστράφηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά.

⇒ Δείτε επίσης: Φωτιά στην Εύβοια: Το πριν και το μετά στο Club Αγία Άννα – Εικόνες από drone

Κάηκαν 9.000 μελισσοσμήνη

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΕΛΓΑ, πάνω από 9.000 μελισσοσμήνη υπέστησαν βαρύτατες ζημιές από τις πυρκαγιές στο σύνολο των περιοχών στις οποίες έγιναν αυτοψίες, σε Εύβοια, Αττική, Ηλεία, Λακωνία και Αρκαδία.

Με τις καμένες εκτάσεις συνολικά να φτάνουν το ένα εκατομμύριο στρεμμάτων, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μελισσοκόμους εντοπίζεται στην περιοχή της Εύβοιας, η οποία δέχθηκε και το μεγαλύτερο πλήγμα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αντιπλημμυρική οχύρωση της βόρειας Εύβοιας

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή