400 διαδηλωτές παρέλυσαν το κέντρο της Αθήνας

400 διαδηλωτές παρέλυσαν το κέντρο της Αθήνας

Η αστυνομία δεν τους περιόρισε σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να μην ξεπερνούσαν τους 400, ωστόσο η πορεία που πραγματοποίησαν χθες προκάλεσε ασφυξία στο κέντρο της πόλης. Ο λόγος για τη συγκέντρωση υγειονομικών – μελών της ΠΟΕΔΗΝ χθες το πρωί κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας. Η αστυνομία δεν περιόρισε τους διαδηλωτές σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους έως τη Βουλή, η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο να διακοπεί. Μόνο όταν είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη παραδίδοντας την οδό Αμαλίας στην κυκλοφορία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες και σημαδεύτηκε μεταξύ άλλων από τη δημόσια «κόντρα» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Ο κ. Πολάκης χρησιμοποιώντας το μεγάφωνο των διαδηλωτών μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που στόχο έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να απαντά απευθυνόμενος λίγο αργότερα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν εντάξατε τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στη θητεία σας».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές –400 τον αριθμό– συνοδεία 10 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο. Τελικά, οι συγκεντρωθέντες ενώ βρίσκονταν ήδη έξω από τη Βουλή αποφάσισαν να απελευθερώσουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας μετακινούμενοι στο πλακόστρωτο μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των συναθροίσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια στο διάστημα από 29 Μαΐου έως 29 Αυγούστου μόλις στο 9% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας. Στην Αττική συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 259 διαδηλώσεις με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να διακόπτεται στις 37.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή