ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη σηματοδότησε τον πολιτισμό της Ελλάδας

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

kentriko-israilitiko-symvoylio-to-ergo-toy-miki-theodoraki-simatodotise-ton-politismo-tis-elladas-561483427

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, σημειώνοντας πως «η μουσική έμπνευση και το έργο του έχουν σηματοδοτήσει τον πολιτισμό της χώρας μας και έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως εμβληματικά και πολυδιάστατα».

«Η μελοποίηση της ωδής “Μαουτχάουζεν”, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τον Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα του Ναζισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.

O κορυφαίος και δημοφιλέστατος Ελληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα με το έργο του και την αγωνιστικότητά του.

Σημειώνεται πως η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών την Τρίτη 7/9 και Τετάρτη 8/9 από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Πέμπτη 9/9 από 10:00 έως 14:00. Την ίδια ημέρα, στις 15:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.