Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τα περιστατικά εικονικού εμβολιασμού

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τα περιστατικά εικονικού εμβολιασμού

Μετά από παρέμβαση του Υγείας Θ. Πλεύρη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, ενώ παράλληλα ζήτησε ΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Twitter, «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται να δείχνουν ότι υπάλληλος βεβαίωνε στο σύστημα εικονικούς εμβολιασμούς κατά της Covid19.

Oι ίδιες πήγες κάνουν λόγο για πάνω από 40 εικονικούς εμβολιασμούς τον τελευταίο μήνα. 

Η καταγγελία

Περιστατικά με εικονικούς εμβολιασμούς δεκάδων πολιτών καταγγέλθηκαν για στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» της Καρδίτσας αποκάλυψε ότι διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ. έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς για COVID-19 πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση, ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε έρευνα η οποία έχει έως τώρα αποκαλύψει τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή