Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τρία νέα περιστατικά στην Κοζάνη

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τρία νέα περιστατικά στην Κοζάνη

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά - Το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα περιστατικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθαν στο φως, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, αφορούν έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια και δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι με ταχείες διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά. Το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, υπό διερεύνηση βρισκόταν ένας ακόμη ΑΜΚΑ που τελικά αποδείχθηκε ότι επίσης πρόκειται για άτομο, το οποίο φαίνεται στο σύστημα αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει εμβολιαστεί.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας. Το πόρισμα θα κατατεθεί στην εισαγγελία Καρδίτσας, η οποία και θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης και θα ασκήσει διώξεις.

Τέλος, στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή