Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί και Άρια Σαγιονμά για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Πενθούμε μαζί σας»

Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί και Άρια Σαγιονμά για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Πενθούμε μαζί σας»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι και λυπημένοι», δήλωσαν μετά το πέρας του λαϊκού προσκυνήματος στον Μίκη Θεοδωράκη, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, δυο αγαπημένοι συνεργάτες του κορυφαίου δημιουργού: ο Τούρκος μουσικός Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί και η Φιλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά, που συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Παπανδρέου.

«Ο Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί, που δούλεψε με τον Μίκη Θεοδωράκη, έφερε τους δυο λαούς κοντά μέσα από την πολιτική, μέσα από τον Πολιτισμό, και βεβαίως η ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά, που εκφράζει όλες τις βόρειες χώρες, ερμήνευσε τη μουσική του για τους λαούς της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας, θα ήθελαν να πουν δυο λόγια για τον μεγάλο τους φίλο, τον Μίκη Θεοδωράκη», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τους δυο καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν καταφανώς συγκινημένοι.

Ο. Λ. Λιβανελί: Νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου

«Έρχομαι από την Τουρκία αντιπροσωπεύοντας τους προοδευτικούς ανθρώπους της, οι οποίοι σέβονται και ευγνωμονούν και αγαπούν τον Μίκη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ύστερα από 40 χρόνια συνεργασίας και τόσες πολιτικές και μουσικές δραστηριότητες, νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου τώρα. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Για μένα ο Μίκης ήταν ο δάσκαλός μου, ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο καλός μου φίλος, ήταν τα πάντα…», δήλωσε ο Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί.

Άρια Σαγιονμά: Πενθούμε όσο και οι Έλληνες

«Δούλεψα σχεδόν 50 χρόνια με τη μουσική του Μίκη, την οποία έφερα στις σκανδιναβικές χώρες, στη φινλανδική και στη σουηδική γλώσσα. Έτσι η μουσική του Θεοδωράκη και όλη η Ελλάδα ήρθαν εξαιρετικά κοντά μας στον βορρά και πενθούμε όσο και οι Έλληνες. Ήρθα να δείξω σεβασμό, να πενθήσω μαζί σας στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρετε χωρίς τον Μίκη. Ο Μίκης, όσο ζούσε, έδωσε στην Ελλάδα ταυτότητα. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι και λυπημένοι, όμως έχουμε τη μουσική του και στη Φινλανδία και στη Σουηδία. Πενθούμε μαζί σας», δήλωσε η Άρια Σαγιονμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή