Μίκης Θεοδωράκης – Διονύσης Σαββόπουλος: Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Μίκης Θεοδωράκης – Διονύσης Σαββόπουλος: Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Η αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κρήτη και στην αγαπημένη του πατρίδα, τον Γαλατά Χανίων βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Από εκεί όπου πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι, φίλοι και συνεργάτες, μεταξύ αυτών και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος επέλεξε να χαιρετήσει στρατιωτικά τον σπουδαίο δημιουργό.

Αυτή η εικόνα αποτέλεσε στόχο δηκτικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για τον λόγο αυτό τα σωματεία Άσμα, Μέτρον και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, αποφάσισαν να εξηγήσουν την ιστορία πίσω από αυτό τον αποχαιρετισμό.

Διαβάστε ακόμη: Στο πλοίο για Κρήτη η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Τα σωματεία Συνθετών και Τραγουδιστών για τον αποχαιρετισμό του Διονύση Σαββόπουλου:

«Σε μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης και θλίψης, που ενώνει όλο τον κόσμο του ελληνικού τραγουδιού, τη στιγμή της απώλειας του κορυφαίου μας Μίκη, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε το εξής: χθες τα σωματεία των συνθετών και των τραγουδιστών απηύθυναν κάλεσμα στα μέλη τους για έναν ομαδικό αποχαιρετισμό στον μεγάλο συνθέτη. Αρκετοί από εμάς συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα, προχωρήσαμε προς τη Μητρόπολη και δώσαμε τον τελευταίο ασπασμό μαζί. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε από τους πρώτους ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τυχαίνει να γνωρίζουμε πως πάντα όταν τον έβλεπε τον χαιρετούσε ως «Κάπταιν, μάϊ κάπταιν» κάνοντας τρυφερή αναφορά στην ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών». Έτσι επέλεξε να τον αποχαιρετήσει και στη Μητρόπολη. Αφού αποχαιρετηθήκαμε όλοι, φύγαμε ήσυχα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως άρμοζε άλλωστε στην περίσταση. Επειδή είδαμε σήμερα μια άδικη διαστρέβλωση των γεγονότων, θέλουμε να καταθέσουμε αυτή τη μαρτυρία μας. Ένας άνθρωπος που χαιρετάει με συντριβή τον φίλο και δάσκαλό του δεν θα έπρεπε να χρειάζεται υπεράσπιση για οποιονδήποτε λόγο, να όμως που στην συγκεκριμένη περίπτωση την χρειάζεται. Αυτά-και ας επιστρέψουμε στο μεγάλο γεγονός της απώλειας. Θα μας απασχολεί για καιρό.
Τα σωματεία
ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ»

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT