ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός διασωληνωμένων ασθενών COVID

Σταθεροποίηση καταγράφεται στις νέες λοιμώξεις, καθώς χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.198 κρούσματα στο 24ωρο. Στο «κόκκινο» Ευρυτανία και Αργολίδα

Αυξάνεται ο αριθμός διασωληνωμένων ασθενών COVID

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει κάποια σταθεροποίηση, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά λόγω του κορωνοϊού δεν μειώνεται ιδιαίτερα, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων πολιτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία στη χώρα ξεπέρασε χθες τις 14.000.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.014 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, χθες ακόμη 37 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 390 διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. To 82,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 350 (89,74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (10,26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.198, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Χθες ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμη περιφερειακές ενότητες, η Ευρυτανία και η Αργολίδα, βρίσκονται στο «κόκκινο», οπότε προβλέπεται η επιβολή αυστηρών μέτρων όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 τα ξημερώματα –εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και υγείας– και η απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. 

Στο 3,39% η θετικότητα

Ειδικά στην Ευρυτανία ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε την Τρίτη στο 3,39%, ενώ το ποσοστό ολοκληρωμένου εμβολιασμού στην περιφερειακή ενότητα δεν ξεπερνά το 36%. 

Στην Αργολίδα, ο δείκτης θετικότητας βρισκόταν την ίδια ημέρα στο 2,67% και το ποσοστό ολοκληρωμένων εμβολιασμών περίπου στο 57%. Στο «κόκκινο» βρίσκονται ακόμη το Ηράκλειο Κρήτης, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα και η Ηλεία.   

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν 129.338 ελέγχους και κατέγραψαν 284 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.