Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ζητώντας την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων στον τομέα της δημόσιας Υγείας, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητώντας την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων στον τομέα της δημόσιας Υγείας – όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά- και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στην αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας, υγειονομικοί – μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποίησαν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της έναρξης της 85ης ΔΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού-1

Με αφετηρία το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με μουσική (υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη), συνθήματα και δρώμενα, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), όπου άφησαν 27 τριαντάφυλλα στην μνήμη των υγειονομικών που, όπως ανέφεραν, έχασαν τη ζωή τους κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ έβαλαν συμβολικά φωτιά σε αφίσα με τον κορωνοϊό.

Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού-2

Η πορεία, το λεγόμενο «καραβάνι υγείας», όπως αποκαλούν οι διοργανωτές τη διαδήλωση η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια την παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ με τη συμμετοχή υγειονομικών από τη Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, πέρασε μπροστά από νοσοκομεία της πόλης, ενώ ανάλογα με τα σημεία απ’ όπου διερχόταν έκλειναν κεντρικοί δρόμοι (στο ρεύμα προς τα δυτικά της πόλης).

Θεσσαλονίκη: Πορεία υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού-3

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της κινητοποίησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ζήτησε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή