ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία των αντιεμβολιαστών, άρχισαν να εκτοξεύουν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει φραγμό, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος του Δημαρχείου.

Οι αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι Βελλίδειο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ εκτόξευσαν εναντίον τους και νερό με την αστυνομική αύρα. Τελικά κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια. Οι αντιεμβολιαστές με ορμητήριο το πάρκο «Γαλλικής Φιλίας», απέναντι από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν πέτρες, μολότοφ και πυροτεχνήματα, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών και με τη χρήση της «Αύρας». Η περιοχή γύρω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ, μάλιστα, μέρος πράσινου πλησίον του γνωστού «Ρολογιού» άρπαξε και φωτιά από τις μολότοφ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 4 συλλήψεις και 5 προσαγωγές, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους που είχαν κλείσει από το απόγευμα. 

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ-1

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ-2

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ-3

ΔΕΘ 2021: Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη – Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με ΜΑΤ-4

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 21.30 οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σταδιακά αποχωρούν και οιαστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Βίντεο από τις προσαγωγές

Το live της «Κ»

Τι προηγήθηκε: Πορείες και επεισόδια

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες συνδικάτων, υγειονομικών, αντιεμβολιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κοντά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, κ.α. 

Σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ στους συγκεντρωθέντες μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εστίαση. Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία μέσω της οδού Αγγελάκη προς το κέντρο, ενώ στην κεφαλή της πορείας ήταν ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που κρατούν πανό, σημαίες και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι περαιτέρω προσλήψεις στο χώρο της υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.

Ακροδεξιοί που αντιτίθενται στον εμβολιασμό κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου υπήρχε αστυνομικός φραγμός. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι τη ΧΑΝΘ, αλλά και σε τμήμα της παραλιακής οδού Μ. Αλεξάνδρου, κλούβες της αστυνομίας εμπόδιζαν την πρόσβαση προς το Βελλίδειο.

Εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσω της λεωφόρου Καραμανλή κινήθηκαν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή