ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «ύστατο χαίρε» στον Γιώργο Αρώνη

Παρουσία του πρωθυπουργού η κηδεία του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Καλλιθέα

Το «ύστατο χαίρε» στον Γιώργο Αρώνη

Το «τελευταίο αντίο» είπαν χθες στον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιώργο Αρώνη η οικογένειά του, εκπρόσωποι του πολιτικού, του τραπεζικού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι συνεργάτες και οι φίλοι του. Η κηδεία του Γιώργου Αρώνη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, τελέστηκε στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας, περιοχή στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς και οι Απόστολος Ταμβακάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Μιχάλης Κολακίδης, Νίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Ευτύχης Βασιλάκης και Σπύρος Φιλάρετος.

Ο Γιώργος Αρώνης υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς Ελληνες τραπεζίτες της γενιάς του και ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του. Ηταν προσηνής, πρόθυμος να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νεότερους.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή καταναλωτικής πίστης. Το 1999, επί διοίκησης Θεόδωρου Καρατζά, προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 έγινε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Alpha Bank, στην οποία μεταπήδησε το 2004 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής. Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα για τη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις αλλά και για το δίκτυο στο εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2020 έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».