Αδήλωτα τετραγωνικά: Τι ισχύει με τη διαγραφή προστίμων και την ποινή… καθυστέρησης

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τι ισχύει με τη διαγραφή προστίμων και την ποινή… καθυστέρησης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν δήλωση της ορθής επιφάνειας των ακινήτων προς τους δήμους. Η δεύτερη ευκαιρία προβλέπει τη διαγραφή προστίμων, αλλά και μια ποινή… καθυστέρησης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, στους ιδιοκτήτες που θα διορθώσουν την επιφάνεια των ακινήτων τους, θα επιβληθεί πρόστιμο 20% επί του ποσού, που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων του χρονικού διαστήματος, από το πρώτο άνοιγμα της πλατφόρμας μέχρι την υποβολή της δήλωσης.

Όπως σημείωσε ο υπ. Εσωτερικών, «θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι τις 31/12/2021, να γίνει η υποβολή δηλώσεων των ορθών στοιχείων, για τον καθορισμό της επιφάνειας και της χρήσης ακινήτων δημοτών, με διαγραφή του συνόλου των προστίμων, που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων και (παράλληλη) υποχρέωση των δηλούντων να καταβάλλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τ.μ. σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη πολιτεία, τρέχουνε εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους» και συμπλήρωσε: «Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60% εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή