Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια – Πάνω από 700.000 η λεία των δραστών

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια – Πάνω από 700.000 η λεία των δραστών

Eξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε σπίτια, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές Βουλιαγμένη, Άλιμο, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Όπως έκανε γνωστό η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα-Αννιέλα Ευθυμίου, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές σε σπίτια, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Δύο συλλήψεις – Αναζητείται ένα άτομο

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δυο Έλληνες υπήκοοι ηλικίας 31 και 27 ετών, o μεν πρώτος ως φερόμενος «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας και ο δεύτερος ως μέλος της.

Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Παράλληλα, αναζητείται ένα άτομο ως συνεργός των συλληφθέντων.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους, ώστε ακολούθως να αποδοθούν, όπως τόνισε η κ. Ευθυμίου.

Συνολικά διενεργήθηκαν τρεις έρευνες σε σπίτια των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές. Κατασχεθήκαν ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK , το οποίο είχε κλαπεί το 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή