Ελληνίδα και τυπικά η Βερόνικα Αντετοκούνμπο

Ελληνίδα και τυπικά η Βερόνικα Αντετοκούνμπο

«Στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελληνική υπηκοότητα έχει πλέον όλη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, καθώς η μητέρα του «Greek Freak» Βερόνικα Νκεμ και ο νεότερος αδερφός του Εμέκα-Αλεξ πολιτογραφήθηκαν Ελληνες. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είστε ο πυλώνας, η κολόνα της οικογένειας. Πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στη Βερόνικα Νκεμ, για να προσθέσει: «Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους». Μετά την ορκωμοσία, που τέλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, που τόνισαν ότι η χθεσινή ημέρα σημαίνει πολλά για τους ίδιους και συζήτησε μαζί τους για την Ελλάδα και την Αμερική, τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν και το μπάσκετ.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση, που έλαβε ΦΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι η Βερόνικα Νκεμ και ο Εμέκα «έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας Γιάννη, Θανάση και Κώστα και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτή τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή