Μεταναστευτικό: Ενημερωτική καμπάνια στο Αφγανιστάν

Μεταναστευτικό: Ενημερωτική καμπάνια στο Αφγανιστάν

Για θέματα που αφορούν τη διαδικασία ασύλου και τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταχωρίσεις σε εφημερίδες του Αφγανιστάν και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προετοιμάζει εταιρεία για λογαριασμό του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να υλοποιήσει καμπάνια προβολής σε κατοίκους του Αφγανιστάν για τα ισχύοντα σε σχέση με τους Αφγανούς αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. 

Το υπουργείο αποφάσισε να καταβάλει από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια το ποσό των 73.532 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ με απευθείας ανάθεση –σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»– για την υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας στο Αφγανιστάν. Οπως αναφέρεται, «η καμπάνια αφορά την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης προς Αφγανούς πολίτες σε θέματα που αφορούν τη διαδικασία ασύλου και τις συνθήκες διαβίωσης των Αφγανών αιτούντων άσυλο. 

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης θα κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Προβλέπεται, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του υπουργείου:

• Καμπάνια προβολής βίντεο και διαδικτυακών banners στην πλατφόρμα Viber για διάρκεια τριών μηνών, με στόχο τουλάχιστον 4 εκατ. impressions (κόστος 37.200 ευρώ).

• Καμπάνια προβολής διαδικτυακών banners σε πολίτες του Αφγανιστάν σε ηλεκτρονικά μέσα του Αφγανιστάν (κόστος 2.480 ευρώ).

• Καμπάνια προβολής βίντεο στις πλατφόρμες YouTube, Dailymotion ή άλλες για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, με τουλάχιστον 4.040.404 impressions, 1.200.000 views, στην πλατφόρμα YouTube (in stream), 90.000 thruplays στο Facebook και τουλάχιστον 2.500.000 impressions και 9.000 clicks στην πλατφόρμα Google GDN (κόστος 12.400 ευρώ).

• Τέσσερις καταχωρίσεις σε εφημερίδες του Αφγανιστάν (κόστος 12.400 ευρώ).

• Καμπάνια προβολής διαδικτυακών banners σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πολίτες του Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 500.000 impressions και 3.000 clicks σε Facebook ads και Instagram ads και τουλάχιστον 1.000.000 impressions σε Facebook videos και Instagram videos (κόστος 3.720 ευρώ). Επιπλέον, το κόστος παροχής των υπηρεσιών φτάνει τα 5.332 ευρώ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Νότης Μηταράκης σε σχέση με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά, «συνεχίζουμε με αποτελεσματικό τρόπο την υλοποίηση μιας αυστηρής αλλά παράλληλα δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, που δεν επιτρέπει πλέον σε κανέναν να καθιστά την Ελλάδα πύλη εισόδου για τα κυκλώματα λαθροδιακινητών». Ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στη Σάμο για τα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή