ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής

Καμμένα αυτοκίνητα και ζημιές σε σπίτια

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής

Σε ύφεση και χωρίς ενεργά μέτωπα είναι η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι. 

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες επιχειρούν για να σβήσουν και τις τελευταίες μικροεστίες που καίνε στην περιοχή. Στόχος τους είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-1

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και ανέκοψαν την εξέλιξη της πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν περιπολία και δύο αεροσκάφη air- tractor πάνω από την πυρκαγιά, αλλά δεν χρειάστηκε εναέρια επιχείρηση, καθώς οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν.

Το πρωί αποχώρησαν και κάποιες δυνάμεις, αλλά παραμένουν ακόμα πολλά οχήματα, για να σβήνουν εν τη γενέσει της όποια εστία εμφανίζεται, μέχρι να τεθεί και τυπικά υπό πλήρη έλεγχο.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-2

Όπως σημειώνουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και αν φυσούσαν πιο ισχυροί άνεμοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, θα είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-3

Απομάκρυνση κατοίκων – Μήνυμα από το 112

Το βράδυ, ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι, καθώς οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια,

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-4

Οι φλόγες έφτασαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Μάλιστα, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-5

Ταυτόχρονες εστίες

Από τη νύχτα έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σε συνεργασία με την αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων της πυρκαγιάς. Οι Αρχές εξετάζουν όλες τις εκδοχές, γιατί -από την πρώτη στιγμή- οι αναφορές έκαναν λόγο για δύο ταυτόχρονες εστίες, μία κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ και μία μέσα στην κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησαν άλλες τρεις εστίες συνολικά, μέσα στον οικιστικό ιστό, αλλά αυτές δεν αποκλείεται από τους ειδικούς να ήταν από σπίθες της ήδη υπάρχουσας πυρκαγιάς. Ήδη, λαμβάνονται καταθέσεις από τους ανθρώπους που ενημέρωσαν πρώτοι για την πυρκαγιά και από άλλους κατοίκους, ενώ αναζητείται και υλικό από κάμερες για την περίπτωση που έχει καταγραφεί κάτι ύποπτο.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-6

Κάποια στιγμή, από αστυνομικούς, έγινε προσαγωγή ενός 22χρονου, επειδή σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν δύο μικρά μπιτόνια με βενζίνη στο αυτοκίνητό του. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι δεν είχε καμία σχέση με την πυρκαγιά και είχε αγοράσει την βενζίνη για ένα άλλο αυτοκίνητό του, που είχε ακινητοποιηθεί χωρίς καύσιμα, και αφέθηκε ελεύθερος μετά την εξέτασή του.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το μέτωπο – Εικόνες καταστροφής-7

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ