Με rapid εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στα οδοντιατρεία

Με rapid εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι στα οδοντιατρεία

Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid τεστ, όπως ακριβώς ισχύει και για τους εμβολιασμένους.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικώς είχε αποφασιστεί ότι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ, η απαίτηση πλέον αφορά μόνο σε rapid τεστ, όπως ακριβώς ισχύει και για τους εμβολιασμένους.

Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί των ασθενών επίσης rapid, ενώ οι εμβολιασμένοι συνοδοί δεν θα υποβάλλονται σε τεστ για την προσέλευσή τους στα οδοντιατρεία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 4337/18.09.2021, που προκάλεσε την αντίδραση των οδοντιάτρων, με rapid test θα επισκέπτονται τον οδοντίατρο και οι εμβολιασμένοι ασθενείς.

Η διάταξη δεν αφορά μόνο σε οδοντιατρικές πράξεις, αλλά επιβάλλει υποχρέωση διεξαγωγής rapid test και σε εμβολιασμένους για οποιαδήποτε επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας.

«Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση», αναφέρεται στην απόφαση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης θεωρεί ανέφικτο το μέτρο, σημειώνοντας ότι οι οδοντίατροι τηρούν όλα τα μέτρα για την προστασία τους.

Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία από την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την άμεση τροποποίηση της εν λόγω ΚΥΑ και πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεσμεύθηκε να την αλλάξει, ωστόσο το έπραξε κατά το ήμισυ, δηλαδή μόνο για τους συνοδούς των ασθενών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή