Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έγγραφα με τα οποία την καλεί να πληρώσει συνολικά 2,7 εκατομμύρια ευρώ ως «πρόστιμο» για την «παραβατική της συμπεριφορά», επέδωσε στη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, ο πατέρας-αρνητής της μάσκας και των self tests.

Σύμφωνα με το τοπικό ΜΜΕ GRTimes, ο Ιωάννης Σαριανίδης εμφανίστηκε στο σχολείο και -όπως δήλωσε- πήγε για να «κάνει επίδοση της σύμβασης των αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών, με ένα διαβιβαστικό και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε», για την παράβαση -όπως λέει- που έκανε η διευθύντρια προς το πρόσωπό του. Με βάση τον χρεωστικό πίνακα που εμφάνισε ο πατέρας, το πρόστιμο αυτό αγγίζει τα… 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσε δε ότι εάν η διευθύντρια συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά, θα δεχτεί και άλλα «πρόστιμα» τις επόμενες ημέρες. Αντίστοιχη τακτική, δηλαδή προειδοποίηση για επιβολή προστίμου, επισήμανε ότι χρησιμοποίησε και κατά τη χθεσινή του συνομιλία με τον εισαγγελέα στον οποίον οδηγήθηκε μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ισχυρίστηκε ότι το παιδί του του παραπονέθηκε για τη χρήση της μάσκας στο σχολείο και «έπρεπε να το προστατέψει από όλη αυτή τη διαδικασία».

Έκανε λόγο για «εγκληματικές πράξεις εκ μέρους της διευθύντριας», η οποία «εφαρμόζει μία ΚΥΑ, παραβαίνοντας νόμους και κανόνες της ελευθερίας».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Θέρμης, Ναταλία Γκορλίτσα, μίλησε για περιστατικά τα οποία αναστατώνουν και φέρνουν σε δύσκολη θέση μαθητές και γονείς.

Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίζονται τα υγειονομικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Είναι προφανές ότι αυτά τα «πρόστιμα» ανήκουν μόνο στην φαντασία του 37χρονου πατέρα-αρνητή.

Τα «έγγραφα» που επέδειξε στον Τύπο ο πατέρας-αρνητής

Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου-1
Θεσσαλονίκη: Ο πατέρας-αρνητής επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου-2

Ποινική δίωξη

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες Τρίτη ο 37χρονος πατέρας που συνελήφθη ύστερα από μήνυση της διευθύντριας του 2ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, όταν προκάλεσε επεισόδιο καθώς δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στο σχολείο επειδή δεν προσκόμισε την κάρτα με το αποτέλεσμα του self test. 

Εις βάρος του η εισαγγελέας απήγγειλε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή του. 

Σύμφωνα με την μήνυση, ο 37χρονος έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ μπήκε στην αυλή του σχολείου, αρνούμενος να απομακρυνθεί και εμποδίζοντας την είσοδο στα υπόλοιπα παιδιά. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που απομάκρυνε τον 37χρονο, ενώ συνελήφθη κατόπιν της εις βάρος του μήνυσης. 

Αμετανόητος ο πατέρας- αρνητής

Ο πατέρας που προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, εξερχόμενος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε δηλώσεις μπροστά από τις κάμερες.

Σύμφωνα με το thesstoday, ο 37χρονος δήλωσε: «Ο Ιάσονας είναι σκληροπυρηνικός σαν και εμένα. Ήταν επιλογή του να γίνει όλο αυτό, κυρίως επιλογή του. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις για τον Ιάσονα, είμαστε όλοι ξεχωριστοί άνθρωποι». «Είμαι σίγουρος για τα δικαιώματα του ανθρώπου τα οποία καταπατούνται», είπε και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας είναι παιδιά Θεού. Θα τον στείλω και αύριο χωρίς μάσκα και χωρίς self test. Όποιος με εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες».

Όπως εξηγεί ο πατέρας του μαθητή, «στην πραγματικότητα εγώ μπήκα μέσα (στο σχολείο) ειρηνικά να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που συμβαίνει με τα παιδάκια μας και μου συμπεριφέρθηκαν λες και είμαι αλήτης. Έκαναν κλοιό στην πόρτα του Δημόσιου Σχολείου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιος του φοιτούσε το προηγούμενο διάστημα στο 79ο Δημοτικό Σχολείο Χαριλάου και άλλαξε σχολικό περιβάλλον για τον ίδιο ακριβώς λόγο. «Έτσι τον πήγαινα -χωρίς μάσκα και self test- και στο προηγούμενο σχολείο του, στο 79ο Δημοτικό Χαριλάου. Στο 2ο Δημοτικό ήρθε με μεταγραφή επειδή υπήρξε το ίδιο θέμα και εκεί», δήλωσε.

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία. Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Με πληροφορίες από: grtimes, thesstoday

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή