Νέα υπόθεση εικονικού εμβολιασμού

Νέα υπόθεση εικονικού εμβολιασμού

Συνελήφθησαν μία 75χρονη πλαστική χειρουργός, η γραμματέας της και μία νοσηλεύτρια σε κέντρο υγείας της Αθήνας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση εικονικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε κέντρο υγείας στο κέντρο της Αθήνας αποκάλυψε έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Εμπλεκόμενες στην υπόθεση είναι τρεις γυναίκες και συγκεκριμένα μία 75χρονη πλαστική χειρουργός που εργάζεται σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, η γραμματέας της και διοικητική υπάλληλος στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς και η νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κ.ά.

Ο εικονικός εμβολιασμός της 75χρονης και της γραμματέως της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου πραγματοποιήθηκε την 21η Σεπτεμβρίου και μάλιστα μέρος της διαδικασίας καταγράφηκε από κρυφές κάμερες που είχαν εγκαταστήσει στο εσωτερικό του εμβολιαστικού κέντρου οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Πιθανολογείται ότι εικονικός ήταν ο εμβολιασμός των δύο γυναικών και με την 1η δόση του εμβολίου, που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο κέντρο υγείας, την 31η Αυγούστου.

Από δικαστικά έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ» προκύπτει ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «ιατρός, πλαστική χειρουργός και η γραμματέας της πραγματοποίησαν εικονικά την 1η δόση του εμβολίου για την COVID-19 και πρόκειται να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη δόση την 21η Σεπτεμβρίου». Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε για την υπόθεση, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γιατρός και η γραμματέας της πράγματι μετέβησαν το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο υγείας για τον εμβολιασμό τους.

Κατ’ εξαίρεσιν της ακολουθούμενης διαδικασίας, το εμβόλιο ανέλαβε να τους κάνει όχι η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια, αλλά η προϊσταμένη των νοσηλευτριών, με την οποία πιθανολογείται ότι οι δύο γυναίκες είχαν έρθει σε συνεννόηση. Ο χώρος πάντως είχε προηγουμένως παγιδευτεί με κρυφή κάμερα που κατέγραψε τα εξής: Η προϊσταμένη των νοσηλευτριών και διωκόμενη για την υπόθεση φαίνεται να τοποθετεί τη σύριγγα στο μπράτσο της γιατρού, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιεί τον εμβολιασμό, καθώς δεν πιέζει τη σύριγγα με το υγρό. Το ίδιο «πιθανολογείται βάσιμα» ότι γίνεται και κατά τον εμβολιασμό της γραμματέως, η οποία μάλιστα, όπως συνηθίζεται, φωτογραφίζει τον εαυτό της με το κινητό της τηλέφωνο τη στιγμή τού κατά τα λοιπά εικονικού εμβολιασμού! Ακολούθησε έρευνα στο καλάθι απορριμμάτων του εμβολιαστικού κέντρου. Βρέθηκε σύριγγα που περιείχε ποσότητα υγρού – πιθανότατα του εμβολίου. Οι ερευνητές της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έδειξαν το βίντεο από την κρυφή κάμερα στους υπόλοιπους εργαζομένους – νοσηλευτές του κέντρου υγείας, που διαπίστωσαν ότι «δεν πιέζεται το έμβολο της σύριγγας προκειμένου να γίνει η έκχυση του υγρού και κατ’ επέκταση ο εμβολιασμός δεν πραγματοποιήθηκε».

Οι τρεις κατηγορούμενες, στις προανακριτικές απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας. Σε εξέλιξη παραμένει, στο μεταξύ, έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων και για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή