ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: «Φρένο» στις προσαγωγές εκπαιδευτικών

Κορωνοϊός: «Φρένο» στις προσαγωγές εκπαιδευτικών

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία έβαλε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πρωτοβουλία του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση. Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν περιστατικά με μηνύσεις αντιεμβολιαστών γονέων κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν από αστυνομικούς στα κατά τόπους τμήματα.

Η χθεσινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της παρέμβασης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητήθηκε από τις κατά τόπους Εισαγγελίες να είναι άμεση η διερεύνηση περιστατικών όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες απειλών και μηνύσεων.