Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα – Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test

Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα – Οι γιατροί καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις απαιτείται rapid test

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο κατά της διασποράς του κορωνοϊού καθορίζονται στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που τίθενται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου καθορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Ειδικότερα, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο οι ασθενείς προσέρχονται στα οδοντιατρεία, καθώς μέχρι τώρα προβλεπόταν διεξαγωγή rapid test 48 ωρών τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους. 

«Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέως αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση. Ο τρόπος εφαρμογής του παρόντος, εξειδικεύεται, αντιστοίχως, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία», αναφέρεται. 

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΦΕΚ - Νέα μέτρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή