Σεισμός στην Κρήτη: C-130 με στελέχη της ΕΜΑΚ και drone στην περιοχή – Ενεργοπoιήθηκε κλιμάκιο μηχανικών

Σεισμός στην Κρήτη: C-130 με στελέχη της ΕΜΑΚ και drone στην περιοχή – Ενεργοπoιήθηκε κλιμάκιο μηχανικών

Κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη. 

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι ΕΜΑΚ. καθώς και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη: Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος» – Τι προβλέπει

Επίσης, μεταβαίνουν με αεροσκάφη C-130 και ATR, 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η Ε.Μ.Α.Κ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, διασωστικούς σκύλους και Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση, πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές δυνάμεις, με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πως απεγκλωβίστηκε χωρίς της αισθήσεις του ένας άνδρας από το ξωκλήσι Προφήτης Ηλίας Αρκαλοχωρίου, μετά από ενέργειες πυροσβεστών της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Όπως τονίζεται, το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή