Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές: Σαρώνουν το διαδίκτυο για απάτες και fake news

Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστές: Σαρώνουν το διαδίκτυο για απάτες και fake news

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέστειλε στην Εισαγγελία τα στοιχεία που συγκέντρωσε για περίπου 10 ιστοσελίδες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για στοχευμένη έρευνα σειράς αδικημάτων, όπως απάτες, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση πολιτών σε τέλεση αδικημάτων και άλλα, από εκείνους που διακινούν μέσω διαδικτύου προτροπές κατά του εμβολιασμού πολιτών για τον κορωνοϊό, έδωσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας προχώρησε στην παραγγελία για περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση όσων διαθέτουν ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο, μετά τη διαβίβαση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φακέλου με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από συντονισμένες έρευνες των τελευταίων ημερών.

Η Δίωξη για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, απέστειλε στην Εισαγγελία τα στοιχεία που συγκέντρωσε για περίπου 10 ιστοσελίδες, που διαφημίζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις και προτρέπουν τους πολίτες να μην εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό, αναπτύσσοντας σειρά έκνομων ενεργειών.

Η διαβίβαση των στοιχείων στην Εισαγγελία είχε ως στόχο την παροχή εισαγγελικής εντολής, η οποία και δόθηκε ήδη, προκειμένου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα της, ώστε να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις σελίδες που αναρτούν περιεχόμενο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών ακόμα και τη ζωή τους.

Η έρευνα θα διενεργηθεί με την εποπτεία του εισαγγελέα Νικόλαου Στεφανάκου και στη στενή συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ παράλληλα τρέχουν οι έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών για δικηγόρους και άλλους που δραστηριοποιούνται, ενδεχομένως με το αζημίωτο, στα θολά νερά του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος καθώς και άλλες έρευνες σε όλη την επικράτεια για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης και λοιπά, καθώς έχει δοθεί παραγγελία από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα για στοχευμένες έρευνες σε όλη τη χώρα προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα έκνομων ενεργειών από αντιεμβολιαστές η άλλους που εκμεταλλεύονται πολίτες που τάσσονται κατά του εμβολίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή