Με το εμβόλιο της Pfizer η τρίτη δόση

Με το εμβόλιο της Pfizer η τρίτη δόση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου έναντι της COVID-19 για τα εμβολιασμένα άτομα με ιστορικό νόσησης, καθώς θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα. Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ενόψει της χορήγησης της τρίτης δόσης, η οποία ξεκινάει από τις 30 Σεπτεμβρίου σε υγειονομικούς και άτομα άνω των 60 ετών. Η τρίτη δόση θα γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer.

Εκκρεμεί η απόφαση για το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί για όσους έχουν ήδη λάβει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει παραλάβει 18.668.400 δόσεις από τις 27.576.000 δόσεις που είναι προγραμματισμένο να λάβει το 2021. Εχουν διενεργηθεί 12.080.000 εμβολιασμοί, το 74,6% αυτών με το εμβόλιο της Pfizer, το 12,8% με της AstraZeneca, το 9,1% με της Moderna και το 3,5% με της Johnson & Johnson. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή