ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και της ανθρωποκτονίας εξ ιατρικής αμελείας

Το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και της ανθρωποκτονίας εξ ιατρικής αμελείας θα είναι αφιερωμένο το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Πνευματικό Κέντρο Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα λάβουν επίσης χώρα εισηγήσεις και συζήτηση για τις επικείμενες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας. Τονίζεται μάλιστα ότι στο συνέδριο θα μιλήσουν Αρεοπαγίτες, Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου , Πρόεδροι και Εισαγγελείς Εφετών, Εφέτες, γνωστοί καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, καθώς και διακεκριμένοι δικηγόροι – ποινικολόγοι από όλη τη χώρα. 

Επιπλέον, θα εισηγηθούν ειδικότερα θέματα γενετιστές, αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ και ψυχίατροι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες περιλαμβάνουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κλπ.