ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Το βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στην τροπόσφαιρα θα προκαλέσει τη σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών

Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Τρίτη 28/9, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, το βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στην τροπόσφαιρα θα προκαλέσει τη σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Πέμπτη, οπότε θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη τροπόσφαιρα.

Παράλληλα, τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα για σήμερα, Τρίτη 28/09, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, στα ορεινά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 28/09.

Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας-1
Πηγή: meteo.gr

Τέλος, μικρή περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, οι οποίοι από την Τετάρτη 29/09 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και από το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), στα υπόλοιπα της Ηπείρου και στη Δυτικής Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία:

  • στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 24,
  • στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 16 έως 25,
  • στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 30,
  • στην Πελοπόννησο από 16 έως 31,
  • στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27,
  • στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 24,
  • στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 28,
  • στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26,
  • στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στα δυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Τελευταίες ειδήσεις