Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση: Έξι μήνες μετά τη δεύτερη, χωρίς sms η ειδοποίηση

Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση: Έξι μήνες μετά τη δεύτερη, χωρίς sms η ειδοποίηση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έναρξη χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου στους υγειονομικούς και στα άτομα άνω των 60 ετών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες και παράλληλα έχουν κλείσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα αποστέλλεται sms σε όσους πληρούν τις προυποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή μέσω των φαρμακείων.

«H λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Για την επέκταση της 3ης δόσης και σε άλλες ομάδες, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως εφόσον γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα της τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί με την αναμνηστική δόση θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν λάβει δύο δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer, Moderna ή Astrazeneca, ενώ -όπως είπε- δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή