Συλλήψεις οκτώ μαθητών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Συλλήψεις οκτώ μαθητών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ομάδα περίπου 200 ατόμων έκλεισαν χθες τον δρόμο μπροστά στο σχολείο και πραγματοποίησαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οκτώ συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Ευόσμου προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Ολοι τους είναι μαθητές, οι επτά του ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο όγδοος σε άλλο σχολείο της Θεσσαλονίκης. 

Οι συλληφθέντες συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, σε ομάδα περίπου 200 ατόμων, που νωρίς χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπό κατάληψη Επαγγελματικό Λύκειο Ευόσμου, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά στο σχολείο και πραγματοποιώντας επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. 

Στη διάρκεια των επεισοδίων ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να κινηθούν προς το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ πάντως να τους εμποδίζουν. Στη συνέχεια, διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες με πρόθεση αυτή τη φορά να κατευθυνθούν προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Δικυκλιστές της αστυνομίας τους ακολούθησαν και τους περικύκλωσαν, προχωρώντας στην προσαγωγή 38 μαθητών. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των οκτώ συλληφθέντων μαθητών, από τις οποίες πάντως δεν 
προέκυψαν ευρήματα. 

Σημειώνεται ότι στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ευόσμου λειτουργούν το 1ο και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο. Από την Πέμπτη το 1ο ΕΠΑΛ τελεί υπό κατάληψη, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ τα μαθήματα έγιναν χθες κανονικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης επισκέφθηκε χθες το ΕΠΑΛ Ευόσμου και συζήτησε με τους διευθυντές του σχολείου τρόπους για να εκτονωθεί η ένταση και να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο Σταυρούπολης, στη διάρκεια της εβδομάδας συνελήφθησαν ακόμα 11 άτομα. Ολοι πλην ενός είναι ανήλικοι μαθητές από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου. Στα σπίτια ορισμένων από αυτούς βρέθηκαν αεροβόλα πιστόλια, σιδερογροθιές και σουγιάδες. 

Από την πλευρά του το Συντονιστικό των Μαθητών καταδίκασε την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών Φοιτητικών Συλλόγων, έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, «από φασιστικές ομάδες, περιθωριακά στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με εμάς, με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, τις συλλογικές μας διαδικασίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο αυτών των ομάδων που σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης», όπως λέει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή