Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία

Δύο συγκεντρώσεις στη δυτική Θεσσαλονίκη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές από την αντιφασιστική πορεία συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά. Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και κινήθηκαν  προς το δημαρχείο του Παύλου Μελά, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ακροδεξιών.

Εικόνες από τα επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην αντιφασιστική πορεία-1

Σημειώνεται ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο αντίπαλες συγκεντρώσεις σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα.

Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε “αντιφασιστική” κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Η οδός Λαγκάδα ήταν κλειστή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή ήταν ισχυρή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες στις δύο κινητοποιήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT